kroniskliv.dk

FUCK

I dag ringede jeg til reumatologisk afdeling for at snakke med en sygeplejerske. Min forventning var at jeg ville lave en form for aftale om, at have en sygeplejerske inde over som ”tolk” mellem lægen og jeg, enten inden eller når status attesten skulle skrives.
”Ja den har vi modtaget oooooog, den er sendt afsted igen den 8.”
A hvad siger du, er den allerede sendt???
FUCK tænkte jeg, men sagde i stedet noget med; ”Okay, så jeg kan faktisk ikke gøre noget!?”
Jeg må også indrømme at, det var den sygeplejerske jeg har sværest ved at tale med, der tog telefonen. Det er nok bare noget med kemi, for der blev lyttet og jeg fik også råd. Men jeg kan godt mærke at det flød lidt ud af ørene igen. Jeg ER bare et nummer i rækken!
Lige så afgørende og vigtigt det hele føles for mig, lige så ligegyldigt føles det samtidig.At finde ud af, at jeg intet kan gøre i forhold til den statusattest, gør mig totalt forvirret.Er det fordi jeg havde en forventning om at jeg skulle være med til at få den formuleret, sådan så jeg ved alt er gjort mest rigtigt, skrevet mest korrekt, uden risiko for at noget kan mistolkes eller misforstås? At jeg troede det var min ret? At jeg var mere end bare et nummer i rækken?
Jeg tror faktisk at jeg er lidt skuffet…
Dette er noget jeg har kaldt ’afgørelsen på resten af mit liv’ flere gange. Det (føles som) er min eneste chance for at få et værdigt liv, uden at gå helt i stykker først.Kan man ikke godt tillade sig at være skuffet?
Min funktionsbeskrivelse, som min kontaktperson (som også er fysioterapeut) har lavet, er skrevet. Den har jeg fået lov at læse igennem. Er der det mindste som er ukorrekt eller som jeg mener er skrevet forkert, bliver det rettet. Jeg har fuld medbestemmelse over hvad det er der bliver sendt afsted til de mennesker, som slet ikke kender mig og som skal afgøre min skæbne!
Det samme gælder den udtalelse fra psykologen og forhåbentlig også den sidste udtalelse fra ham jeg skal møde i morgen, som er…. Det vender jeg tilbage til, for jeg kan helt ærligt ikke huske hvad det er han er. For mig er han en titel, som er god at have med i min sag. Tiltel=magt.
Fuck den her verden!
….Selvom den stadig er mest god.

2 Comments

 1. Jeg tror desværre at systemet er indrettet således at citronen, i dette tilfælde dig, skal presses så meget som muligt. Det er selv den opfattelse jeg har fået efter at have været og stadig er, i det er system. Vi er et nummer der helst skal omplaceres konstant, ellers ser det ikke godt ud i statistikken som føder penge til kommunen. Jeg er selv faldet mellem to stole, blevet glemt, nølet og meget mere. Systemet gjorde mig bitter som aldrig før. Jeg tænkte bare – har jeg virkelig betalt skat til det her teater i årevis og nu er jeg nærmest kriminel fordi jeg er syg?
  Jeg håber inderligt for dig at du ikke skal trækkes rundt alt for længe. Det er simpelthen ikke værdigt. Kram fra mig.
  Grinte en smule da jeg læste det sidste.
  Konklusionen må være at når man blot er et “nummer” er det godt at hooke op med en “titel”

  • Jeg ser først din kommentar nu, men tusind tak! Lige så glad jeg bliver for at høre jeg ikke er alene, lige så ked af det bliver jeg. For det bekræfter igen og igen at vi ikke er nogen der bliver passet på i vores elendige system 🙁
   Jeg håber du selv kommer helskindet igennem! Jeg håber og krydser fingre for at jeg ER færdig i første runde, men jeg tør nu alligevel ikke satse alle mine klejner på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.